Mug cake

Mug cake

Czy wiesz, że mug cake to idealny przepis na kreatywny deser? Perfekcyjny na wieczór spędzony pod kocem, z ulubionym serialem albo książką. Czym jest nasz mug cake? To nic innego jak delikatne ciastko z kawałkami czekolady podane w…kubku! To świetne rozwiązanie dla tych, którzy mają ochotę na słodkie co nieco i wiedzą, że upieczenie całej blaszki ciasta nie będzie dobrym pomysłem. Spróbuj, a przekonasz się, jakie to proste!

2 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,10/5
(z 102 ocen)
Mug cake
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Na wynos Na wynos
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

533 kcal Kalorie
14 g Białko
30 g Tłuszcze
41 g Węglowodany
303 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki
1,5
łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
20 g
1,5
łyżki mąki pszennej
20 g
0,5
łyżeczki proszku do pieczenia
2 g
1
sztuka jajka
56 g
1,5
łyżki ksylitolu
20 g
0,1
szklanki mleka
35 g
3
łyżeczki oleju
15 g
1
szczypta soli
0,25 g
0,2
sztuki czekolady gorzkiej
20 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

533 kcal Kalorie
14 g Białko
30 g Tłuszcze
41 g Węglowodany
303 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 2 min.
1

Składniki ciasta mieszamy ze sobą, aż się połączą. Przekładamy do szerszego kubka o pojemności ok 300-400 ml. Na wierzchu układamy czekoladę.

2

Pieczemy ciastko w mikrofali przez 90-120 sekund, na najwyższej mocy.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.