Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Mintaj w orzechach

Mintaj w orzechach

Szukasz oryginalnej propozycji na obiad z rybą w roli głównej? Nasz mintaj w orzechach z pewnością Ci posmakuje! Wykonana według poniższych wskazówek potrawa to absolutnie pyszne połączenie pełnych witamin warzyw, delikatnego, mięsa mintaja i bogatych w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe orzechów włoskich. Jest to idealna propozycja na obiad, który pokochają zarówno dorośli, jak i dzieci, z pewnością zagości on więc w Twoim jadłospisie na dłużej!

10 min
Czas przygotowania
40 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,81/5
(z 31 ocen)
Mintaj w orzechach
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

511 kcal Kalorie
31 g Białko
17 g Tłuszcze
69 g Węglowodany
314 mg Sód
17 g Błonnik

Składniki
200 g
 mintaja
6
sztuk ziemniaków
420 g
2
sztuki marchewki
90 g
1
sztuka pietruszki
50 g
250 g
 brokuła
1
sztuka cebuli
110 g
1
sztuka selera
200 g
30 g
 orzechów włoskich
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
1
łyżeczka papryki słodkiej
3 g
2
sztuki liści laurowych
2 g
1
łyżeczka rozmarynu
3 g
2
łyżeczki natki pietruszki
10 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

511 kcal Kalorie
31 g Białko
17 g Tłuszcze
69 g Węglowodany
314 mg Sód
17 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, tryb termoobieg.

2

Wszystkie warzywa kroimy w podobnej wielkości kostkę, brokuła dzielimy na różyczki.

3

Warzywa układamy na blaszce, skrapiamy oliwą, posypujemy przyprawami. Pieczemy przez 15 minut w trybie termoobieg.

4

Orzechy i natkę pietruszki blendujemy ze sobą, dodajemy szczyptę soli i pieprzu.

5

Rybę obtaczamy w powstałej masie i układamy na warzywach, pieczemy przez kolejne 15 minut.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.