Marynata musztardowo – miodowa
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
319
kcal
Kalorie
7
g
Białko
14
g
Tłuszcze
46
g
Węglowodany
2742
mg
Sód
6
g
Błonnik
Składniki
2
|
łyżeczki miodu
24 g
|
4
|
łyżeczki musztardy
40 g
|
3
|
łyżki sosu sojowego
30 g
|
2
|
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
|
3
|
ząbki czosnku
18 g
|
2
|
łyżeczki tymianku
6 g
|
2
|
sztuki liście laurowe
2 g
|
6
|
sztuk ziela angielskiego
6 g
|
8
|
szczypt soli (łyżeczka)
2 g
|
8
|
szczypt pieprzu (łyżeczka)
2 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
319
kcal
Kalorie
7
g
Białko
14
g
Tłuszcze
46
g
Węglowodany
2742
mg
Sód
6
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 2 min.
1
Wszystkie składniki wkładamy do blendera i blendujemy na gładką masę.
2
Przygotowana marynata wystarczy na 500 g mięsa, im większe kawałki, tym dłużej powinniśmy mięso marynować (minimalny czas to ok 30 minut dla cienkich kawałków mięsa).
3
Idealnie pasuje do karkówki, piersi z kurczaka, elementów kurczaka, żeberek.