Makaron z wędzonym pstrągiem w delikatnym dipie jogurtowym
Makaron z rybą? Dlaczego nie! Koniecznie wypróbuj nasz przepis na makaron z wędzonym pstrągiem i szpinakiem, a przekonasz się, że jest to bardzo udane połączenie, pełne niezbędnych dla zdrowia składników odżywczych.
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
623
kcal
Kalorie
44
g
Białko
11
g
Tłuszcze
80
g
Węglowodany
246
mg
Sód
13
g
Błonnik
Składniki
100 g
|
makaronu pełnoziarnistego
|
100 g
|
wędzonego pstrąga
|
50 g
|
szpinaku
|
0,3
|
opakowania jogurtu naturalnego
100 g
|
2
|
łyżki soku z cytryny
12 g
|
1
|
ząbek czosnku
6 g
|
1
|
sztuka cebuli
80 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
623
kcal
Kalorie
44
g
Białko
11
g
Tłuszcze
80
g
Węglowodany
246
mg
Sód
13
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Makaron gotujemy według instrukcji podanej na opakowaniu.
2
Na rozgrzanej patelni z oliwą, dusimy posiekaną cebulkę i czosnek.
3
Do zeszklonych warzyw dodajemy wędzonego pstrąga i chwilę dusimy wszystko razem.
4
Ugotowany makaron odcedzamy i wrzucamy z powrotem do rondla.
Do garnka z makaronem, wrzucamy wcześniej uduszone warzywa z pstrągiem i świeży szpinak.
5
Dodajemy jogurt, doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Smacznego!