Makaron z twarogiem i musem owocowym
Masz ochotę na obiad w wersji na słodko? Postaw na makaron z twarogiem i musem owocowym! Do jego przygotowania potrzebnych Ci będzie tylko 6 składników – w tym Twoje ulubione owoce jagodowe. Całość uzupełnią zaś: bogaty w białko oraz wapń twarożek i, w zastępstwie cukru, bezkaloryczny erytrol. Koniecznie wypróbuj!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
451
kcal
Kalorie
33
g
Białko
12
g
Tłuszcze
56
g
Węglowodany
71
mg
Sód
5
g
Błonnik
Składniki
60 g
|
makaronu
|
0,5
|
opakowania twarogu
125 g
|
0,1
|
opakowania jogurtu
20 g
|
2
|
łyżeczki erytrolu
10 g
|
100 g
|
truskawek
|
1
|
łyżeczka masła
5 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
451
kcal
Kalorie
33
g
Białko
12
g
Tłuszcze
56
g
Węglowodany
71
mg
Sód
5
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
2
Owoce blendujemy (mrożone możemy podusić w garnku, aż się rozpadną), przecieramy przez sitko, aby pozbyć się pestek.
3
Twaróg rozgniatamy z jogurtem i erytrolem.
4
Ugotowany makaron przekładamy na talerz, mieszamy z masłem, twarogiem i musem owocowym.