Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Makaron z twarogiem i musem owocowym

Makaron z twarogiem i musem owocowym

Masz ochotę na obiad w wersji na słodko? Postaw na makaron z twarogiem i musem owocowym! Do jego przygotowania potrzebnych Ci będzie tylko 6 składników – w tym Twoje ulubione owoce jagodowe. Całość uzupełnią zaś: bogaty w białko oraz wapń twarożek i, w zastępstwie cukru, bezkaloryczny erytrol. Koniecznie wypróbuj!

10 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Makaron z twarogiem i musem owocowym
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Low fat Low fat
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

451 kcal Kalorie
33 g Białko
12 g Tłuszcze
56 g Węglowodany
71 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki
60 g
 makaronu
0,5
opakowania twarogu
125 g
0,1
opakowania jogurtu
20 g
2
łyżeczki erytrolu
10 g
100 g
 truskawek
1
łyżeczka masła
5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

451 kcal Kalorie
33 g Białko
12 g Tłuszcze
56 g Węglowodany
71 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.

2

Owoce blendujemy (mrożone możemy podusić w garnku, aż się rozpadną), przecieramy przez sitko, aby pozbyć się pestek.

3

Twaróg rozgniatamy z jogurtem i erytrolem.

4

Ugotowany makaron przekładamy na talerz, mieszamy z masłem, twarogiem i musem owocowym.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.