Makaron z pieczonymi warzywami i serem mozarella

5 min
25 min
Poziom trudności: Łatwy
Oceń
(brak ocen)
Makaron z pieczonymi warzywami i serem mozarella
Kategorie
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Dobre na cholesterol Dobre na cholesterol
Low fat Low fat
Low glycemic index Low glycemic index
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

517,4 kcal Kalorie
24,5 g Białko
18,8 g Tłuszcze
57,1 g Węglowodany
107,5 mg Sód
12,6 g Błonnik

Składniki
2
sztuki papryki czerwonej
340 g
1
sztuka cebuli
110 g
2
ząbki czosnku
12 g
1
szklanka makaronu pełnoziarnistego penne
100 g
15
sztuk pomidorków koktajlowych
300 g
1
sztuka mozzarelli
120 g
1
garść świeżej bazylii
3 g
1
łyżeczka oregano
3 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
0,5
łyżeczki płatków chilli
2,5 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

517,4 kcal Kalorie
24,5 g Białko
18,8 g Tłuszcze
57,1 g Węglowodany
107,5 mg Sód
12,6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Paprykę, cebulę, czosnek oraz pomidorki koktajlowe układamy na blaszce, posypujemy solą, pieprzem i oregano. Polewamy oliwą, mieszamy składniki i pieczemy w piekarniku przez 20 minut w 190 stopniach z funkcją termoobieg.

2

Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Zostawiamy 50 ml wody z gotowania w celu późniejszego użycia.

3

Makaron łączymy z upieczonymi warzywami, dolewamy wodę z gotowania i mieszamy.

4

Do makaronu dodajemy pokrojoną w kostkę mozzarellę oraz świeżą bazylię, całość
mieszamy i posypujemy płatkami chilli. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?