
Makaron z pieczonymi warzywami i serem mozzarella

Kategorie





Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
517
kcal
Kalorie
24
g
Białko
19
g
Tłuszcze
57
g
Węglowodany
108
mg
Sód
13
g
Błonnik
Składniki
2
sztuki papryki czerwonej
340 g
1
sztuka cebuli
110 g
2
ząbki czosnku
12 g
1
szklanka makaronu pełnoziarnistego penne
100 g
15
sztuk pomidorków koktajlowych
300 g
1
sztuka mozzarelli
120 g
1
garść świeżej bazylii
3 g
1
łyżeczka oregano
3 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
0,5
łyżeczki płatków chilli
2,5 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
517
kcal
Kalorie
24
g
Białko
19
g
Tłuszcze
57
g
Węglowodany
108
mg
Sód
13
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Paprykę, cebulę, czosnek oraz pomidorki koktajlowe układamy na blaszce, posypujemy solą, pieprzem i oregano. Polewamy oliwą, mieszamy składniki i pieczemy w piekarniku przez 20 minut w 190 stopniach z funkcją termoobieg.
2
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Zostawiamy 50 ml wody z gotowania w celu późniejszego użycia.
3
Makaron łączymy z upieczonymi warzywami, dolewamy wodę z gotowania i mieszamy.
4
Do makaronu dodajemy pokrojoną w kostkę mozzarellę oraz świeżą bazylię, całość
mieszamy i posypujemy płatkami chilli. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
