
Makaron z waniliowym twarożkiem i truskawkami
Makaron z serem i truskawkami to dla wielu z nas kwintesencja smaku lata. My przygotowaliśmy przepis na to klasyczne letnie danie w wersji fit — na bazie makaronu pełnoziarnistego i bez dodatku cukru. Spróbuj i ciesz się smakiem dzieciństwa bez wyrzutów sumienia. W końcu lato nie będzie trwać wiecznie! ;)

Kategorie







Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
200 g
|
makaronu pełnoziarnistego
|
1
|
opakowanie twarogu półtłustego
250 g
|
0,5
|
szklanki mleka
125 g
|
2
|
łyżki ksylitolu
30 g
|
500 g
|
truskawek
|
1
|
łyżeczka ekstraktu waniliowego
3 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu w osolonej wodzie, odcedzamy.
Ser łączymy z mlekiem i ekstraktem waniliowym oraz jedną łyżką ksylitolu.
Truskawki myjemy, kroimy i posypujemy ksylitolem, mieszamy.
Makaron mieszamy z serem, wykładamy na talerz. Na górę kładziemy truskawki. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
