
Makaron z serkiem wiejskim i mango
Masz ochotę na słodki obiad? Mamy propozycję, którą przygotujesz jedynie z 6 składników. Poznaj makaron z serkiem wiejskim i mango, czyli przepis na pyszne, orzeźwiające danie obiadowe! Soczyste mango łączy się tu z makaronem i kremowym serkiem wiejskim, zaś dzieła dopełniają aromatyczna wanilia, chrupiące orzechy i słodki syrop klonowy. Takie danie dostarcza mocy witamin z grupy B, potasu, wapnia oraz beta-karotenu – i posmakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Smacznego!

Kategorie





Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Ilość | Składnik |
---|---|
50 g
|
makaronu pełnoziarnistego
|
1
|
opakowanie serka wiejskiego
200 g
|
2
|
łyżeczki syropu klonowego
20 g
|
0,5
|
łyżeczki ekstraktu waniliowego
1,5 g
|
100 g
|
mango
|
15 g
|
orzechów włoskich
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
Serek wiejski mieszamy z ekstraktem waniliowym i syropem klonowym.
Owoce kroimy na mniejsze kawałki. W przypadku użycia mrożonych owoców należy je wcześniej rozmrozić.
Na talerzu układamy makaron, serek oraz owoce. Całość posypujemy posiekanymi orzechami.
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.