Makaron z ricottą i owocami na słodko

Makaron z ricottą i owocami na słodko

Masz ochotę na słodki obiad? Postaw na makaron z ricottą i owocami na słodko, czyli przepis na pełnowartościowy posiłek idealny jako główne danie obiadowe. Jego sekret tkwi w połączeniu puszystej niczym chmurka ricotty z makaronem pełnoziarnistym, soczystymi morelami i słodkim dżemem morelowym. Całość smakuje „jak u mamy”, orzeźwia i dostarcza mocy takich składników jak białko, wapń czy beta-karoten. Wypróbuj i przenieś się do krainy kulinarnej przyjemności – smacznego!

5 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
Makaron z ricottą i owocami na słodko
Kategorie
Bez soli Bez soli
Low fat Low fat
Low glycemic index Low glycemic index
Na wynos Na wynos
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

520 kcal Kalorie
31 g Białko
12 g Tłuszcze
68 g Węglowodany
298 mg Sód
9 g Błonnik

Składniki
70 g
 makaronu
4
łyżki ricotty
80 g
2
łyżki odżywki białkowej
20 g
2
sztuki moreli
90 g
1
łyżeczka dżemu morelowego
15 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

520 kcal Kalorie
31 g Białko
12 g Tłuszcze
68 g Węglowodany
298 mg Sód
9 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Przelewamy zimną wodą.

2

W międzyczasie mieszamy ricottę z odżywką. Jeśli masa jest zbyt gęsta, możemy dodać stopniowo 2-3 łyżki wody.

3

Owoce myjemy i kroimy na mniejsze kawałki.

4

Ugotowany, przestudzony makaron mieszamy z ricottą. Podajemy z owocami i dżemem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.