Makaron z ricottą i owocami na słodko
Masz ochotę na słodki obiad? Postaw na makaron z ricottą i owocami na słodko, czyli przepis na pełnowartościowy posiłek idealny jako główne danie obiadowe. Jego sekret tkwi w połączeniu puszystej niczym chmurka ricotty z makaronem pełnoziarnistym, soczystymi morelami i słodkim dżemem morelowym. Całość smakuje „jak u mamy”, orzeźwia i dostarcza mocy takich składników jak białko, wapń czy beta-karoten. Wypróbuj i przenieś się do krainy kulinarnej przyjemności – smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
70 g
|
makaronu
|
4
|
łyżki ricotty
80 g
|
2
|
łyżki odżywki białkowej
20 g
|
2
|
sztuki moreli
90 g
|
1
|
łyżeczka dżemu morelowego
15 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Przelewamy zimną wodą.
W międzyczasie mieszamy ricottę z odżywką. Jeśli masa jest zbyt gęsta, możemy dodać stopniowo 2-3 łyżki wody.
Owoce myjemy i kroimy na mniejsze kawałki.
Ugotowany, przestudzony makaron mieszamy z ricottą. Podajemy z owocami i dżemem.