Makaron po włosku z dodatkiem szpinaku i mozzarelli
Obiad dla całej rodziny, posiłek zabrany do pracy, pełnowartościowa kolacja…nasz makaron z mozzarellą, szpinakiem, ogórkiem i pomidorkami koktajlowymi świetnie sprawdzi się w każdej sytuacji! A składniki odżywcze? Znajdziesz tu mnóstwo wapnia, żelaza i witamin z grupy B. A do tego błonnik i przeciwutleniacze. Spróbuj koniecznie!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
50 g
|
makaronu pełnoziarnistego
|
4
|
łyżeczki zielonego pesto
20 g
|
7
|
sztuk pomidorków koktajlowych
140 g
|
1
|
garść bazylii świeżej
3 g
|
50 g
|
szpinaku
|
0,5
|
sztuki ogórka
75 g
|
0,3
|
opakowania mozzarelli light
40 g
|
0,5
|
łyżki grana padano
12 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Makaron gotujemy według instrukcji umieszczonej na opakowaniu.
Kroimy w plastry mozzarellę, pomidorki na połówki a ogórka w kostkę, siekamy bazylię.
Do miski dodajemy makaron, pokrojone warzywa, bazylię, umyty szpinak, pesto, mozzarellę i całość dokładnie mieszamy, w razie potrzeby przyprawiamy solą i pieprzem.
Gotowy makaron z warzywami wykładamy na talerz. Posypujmy tartym serem grana padano.
Smacznego!