Makaron z boczkiem i wędzonym twarogiem
Lubisz konkretne smaki? Makaron z boczkiem i wędzonym twarogiem poleca się na obiad! O smakową dominację walczą tu dwa mocne charaktery: czyli soczysty boczek i wyrazisty twaróg wędzony. Zwycięzca? Twoje kubki smakowe! Bo takiemu daniu naprawdę trudno się oprzeć. I nie ma takiej konieczności – a wszystko dlatego że tak podany makaron dostarcza mocy białka, wapnia i witamin z grupy B. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
100 g
|
makaronu pełnoziarnistego
|
6
|
plastrów boczku
90 g
|
1
|
sztuka cebuli
80 g
|
0,5
|
opakowania twarogu wędzonego
150 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
1
|
łyżeczka natki pietruszki
5 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Boczek kroimy w drobną kostkę. Smażymy na rozgrzanej patelni, aż tłuszcz się wytopi.
Boczek zdejmujemy z patelni, wrzucamy pokrojoną cebulę. Dodajemy sól i pieprz. Smażymy, aż cebula się zeszkli.
Na patelnię przekładamy boczek i makaron, mieszamy.
Dodajemy pokruszony ser i chwilę podgrzewamy. Przekładamy na talerz. Posypujemy posiekaną pietruszką.