Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Makaron ryżowy z wołowiną

Makaron ryżowy z wołowiną

Masz ochotę na klasycznego „chińczyka”? W Respo mamy na to sposób – nasz przepis na makaron ryżowy z wołowiną sprawdzi się tutaj idealnie! Połączenie makaronu ryżowego, wołowiny, chrupiącej papryki i wyrazistego sosu sojowego zaspokoi podniebienie nawet najbardziej wybrednych fanów kuchni chińskiej. To danie to nie tylko bomba smaku, ale też wartości odżywczych – witaminy z grupy B, witamina C, żelazo, polifenole… Nie czekaj – wypróbuj! Smacznego!

5 min
Czas przygotowania
25 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,19/5
(z 27 ocen)
Makaron ryżowy z wołowiną
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

602 kcal Kalorie
26 g Białko
35 g Tłuszcze
48 g Węglowodany
1479 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki
50 g
 makaronu ryżowego
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
100 g
 mięsa mielonego wołowego
0,5
sztuki papryki czerwonej
85 g
50 g
 szpinaku
0,8
szklanki bulionu warzywnego
200 g
0,5
garści kolendry świeżej
2 g
1
łyżka sosu sojowego
10 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
1
łyżeczka sezamu
5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

602 kcal Kalorie
26 g Białko
35 g Tłuszcze
48 g Węglowodany
1479 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Makaron przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu.

2

Paprykę czerwoną kroimy w paski lub w kostkę.

3

Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy paprykę i podsmażamy przez ok. 2 minuty, następnie dodajemy mięso mielone i całość smażymy przez kolejne 5 minut.

4

Na patelnię wrzucamy szpinak i wszystko zalewamy bulionem. Doprawiamy sosem sojowym, solą, pieprzem i kolendrą. Całość dokładnie mieszamy i smażymy na średnim ogniu, bez przykrycia przez 10 minut.

5

Na koniec dodajemy makaron i przesmażamy wszystko przez 2-3 minut, do połączenia wszystkich składników.

6

Gotowe danie przekładamy na talerz i posypujemy sezamem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.