
Makaron z kurczakiem i mrożonką po włosku

Kategorie










Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
538
kcal
Kalorie
38
g
Białko
7
g
Tłuszcze
73
g
Węglowodany
101
mg
Sód
15
g
Błonnik
Składniki
400 g
|
mięsa z piersi kurczaka
|
2
|
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
|
1
|
opakowanie mrożonki warzyw
450 g
|
1
|
opakowanie pomidorów z puszki
400 g
|
400 g
|
makaronu pełnoziarnistego
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
0,5
|
łyżeczki tymianku
1,5 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
538
kcal
Kalorie
38
g
Białko
7
g
Tłuszcze
73
g
Węglowodany
101
mg
Sód
15
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy pokrojonego kurczaka. Smażymy na złoty kolor.
2
Gotowego kurczaka zdejmujemy z patelni, na którą wrzucamy mrożonkę warzyw. Podsmażamy tak długo, aż warzywa będą miękkie.
3
Dodajemy pomidory z puszki, sól, pieprz i tymianek (lub saszetkę przypraw dołączoną do warzyw). Gotujemy 5-10 minut, do lekkiego odparowania sosu. Wrzucamy kurczaka. Gotujemy tak długo, aż sos uzyska nasza ulubioną konsystencję.
4
Gotowe danie podajemy z ugotowanym makaronem.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
