
Makaron penne z indykiem, pomidorami i cukinią
Prostota może zachwycać. Tak właśnie jest z tym przepisem – proste składniki tworzą idealnie zestawienie różnorodnych smaków. Makaron penne z indykiem, pomidorami i cukinią z jednej strony bardzo lekki, z drugiej sycący i aromatyczny – z pewnością bardzo Ci zasmakuje.

Kategorie







Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, podsmażamy starte warzywa: marchewkę, seler naciowy, pietruszkę, pokrojoną cukinię, posiekaną cebulę i czosnek. Podsmażone warzywa przekładamy do miseczki.
Na tej samej patelni podsmażamy mielonego indyka z przyprawami przez około 10 minut. Dodajemy warzywa i pomidory z puszki, koncentrat, Wlewamy 400 ml wody i dusimy jeszcze przez około 15 minut.
Makaron łączymy z sosem.
Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
