Wołowina po azjatycku z fasolką szparagową
W sklepach dostępne są różne rodzaje makaronów. Osoby szukające produktów zdrowych, powinny sięgnąć po taki, który zawiera pełne ziarno. Będzie on bogatą w składniki odżywcze bazą do makaronu razowego z wołowiną i fasolką szparagową. Smak potrawy podkreśli imbir.
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
500 g
|
mięsa wołowego
|
200 g
|
makaronu razowego
|
360 g
|
fasolki szparagowej
|
1
|
sztuka cebuli dymki ze szczypiorem
20 g
|
2
|
ząbki czosnku
12 g
|
1
|
plaster imbiru
5 g
|
4
|
łyżeczki sezamu
20 g
|
3
|
łyżki sosu sojowego
30 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Makaron oraz fasolkę gotujemy al dente.
Mięso kroimy na cienkie paski. Smażymy na oleju, wykładając kolejne plastry, a następnie usmażone mięso przekładamy do miski z sosem sojowym i obtaczamy w nim.
Na patelnię wrzucamy imbir, czosnek i białą część cebulki.
Gdy wszystko się podsmaży, dorzucamy fasolkę, mięso z sosem sojowym oraz makaron, dodajemy sól i pieprz do smaku.
Danie posypujemy sezamem oraz pokrojoną zieloną częścią cebuli dymki. Smacznego!