Makaron penne z kremowym, zielonym pesto i pomidorkami koktajlowymi

Makaron penne z kremowym, zielonym pesto i pomidorkami koktajlowymi

Kokardki, świderki… A tym razem rurki! Tak mamy na myśli makaron, a dokładniej makaron penne z awokado, pomidorkami koktajlowymi, rukolą, bazylią i serem grana padano. Brzmi smakowicie i tak też smakuje.

5 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,50/5
(z 6 ocen)
Makaron penne z kremowym, zielonym pesto i pomidorkami koktajlowymi
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Low glycemic index Low glycemic index
Na wynos Na wynos
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

549 kcal Kalorie
15 g Białko
33 g Tłuszcze
48 g Węglowodany
142 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
100 g
 makaronu penne
1
sztuka awokado
140 g
8
łyżek serka śmietankowego
200 g
13
sztuk pomidorków koktajlowych
260 g
1
łyżka sera grana padano
10 g
40 g
 rukoli
1
garść bazylii świeżej
3 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

549 kcal Kalorie
15 g Białko
33 g Tłuszcze
48 g Węglowodany
142 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

2

Obrane awokado (bez pestki), rukolę, serek śmietankowy, bazylię i ser grana padano miksujemy na gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem.

3

Pomidorki koktajlowe myjemy i kroimy na połówki.

4

Ugotowany makaron mieszamy z pastą i posypujemy pokrojonymi pomidorkami.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.