Makaron penne z kremowym, zielonym pesto i pomidorkami koktajlowymi
Kokardki, świderki… A tym razem rurki! Tak mamy na myśli makaron, a dokładniej makaron penne z awokado, pomidorkami koktajlowymi, rukolą, bazylią i serem grana padano. Brzmi smakowicie i tak też smakuje.
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
549
kcal
Kalorie
15
g
Białko
33
g
Tłuszcze
48
g
Węglowodany
142
mg
Sód
6
g
Błonnik
Składniki
100 g
|
makaronu penne
|
1
|
sztuka awokado
140 g
|
8
|
łyżek serka śmietankowego
200 g
|
13
|
sztuk pomidorków koktajlowych
260 g
|
1
|
łyżka sera grana padano
10 g
|
40 g
|
rukoli
|
1
|
garść bazylii świeżej
3 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
549
kcal
Kalorie
15
g
Białko
33
g
Tłuszcze
48
g
Węglowodany
142
mg
Sód
6
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
2
Obrane awokado (bez pestki), rukolę, serek śmietankowy, bazylię i ser grana padano miksujemy na gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem.
3
Pomidorki koktajlowe myjemy i kroimy na połówki.
4
Ugotowany makaron mieszamy z pastą i posypujemy pokrojonymi pomidorkami.
Smacznego!