Makaron z indykiem podsmażanym ze szpinakiem i pomidorkami
Spaghetti, Tagliatelle, Penne… Też kochacie makaron miłością bezwarunkową? Od nas tym razem propozycja na makaron fusilli z indykiem, serem grana padano, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi. Pachnie i smakuje obłędnie!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
100 g
|
makaronu
|
200 g
|
mięsa z piersi indyka
|
100 g
|
szpinaku
|
2
|
ząbki czosnku
12 g
|
15
|
sztuk pomidorków koktajlowych
300 g
|
2,5
|
łyżki sera grana padano
25 g
|
2
|
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Makaron gotujemy według instrukcji umieszczonej na opakowaniu.
Indyka kroimy w paski 2-3 cm. Przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy indyka przez 6-8 minut cały czas mieszając. Do usmażonego indyka dodajemy pomidorki koktajlowe i szpinak. Mieszamy.
Do indyka z warzywami dodajemy ugotowany, odcedzony makaron. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dokładnie mieszamy.
Wykładamy na talerz i posypujemy serem.