 
      Lunchbox z chrupiącymi gnocchi
Przepis na niebanalny posiłek? Lunchbox z chrupiącymi gnocci poleca się na obiad! Znajdziesz w nim dobrze przyprawioną, soczystą pierś z kurczaka, chrupiące gnocci, sałatę, świeżego ogórka i pomidorki koktajlowe. Całość potrawy dopełnia kremowy, czosnkowo-koperkowy sos na bazie jogurtu. Danie świetnie sprawdzi się jako posiłek do pracy czy szkoły – jest proste w transporcie oraz sycące – bogate w białko, błonnik pokarmowy, witaminy i składniki mineralne. Nie czekaj – wypróbuj. Smacznego!
 
        Kategorie
 
           
           
           
          Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
| Ilość | Składnik | 
|---|---|
| 
            200 g 
           | 
               mięsa z piersi kurczaka
             | 
| 
            2
           | 
              łyżeczki oliwy z oliwek
             
                10 g
               | 
| 
            1
           | 
              szczypta soli
             
                0,25 g
               | 
| 
            1
           | 
              łyżeczka ziół prowansalskich
             
                3 g
               | 
| 
            0,5
           | 
              opakowania gnocchi
             
                225 g
               | 
| 
            100 g 
           | 
               miksu sałat
             | 
| 
            1
           | 
              sztuka ogórka świeżego
             
                150 g
               | 
| 
            5
           | 
              sztuk pomidorków koktajlowych
             
                100 g
               | 
| Sos: | |
| 
            0,2
           | 
              opakowania jogurtu naturalnego
             
                60 g
               | 
| 
            1
           | 
              szczypta soli
             
                0,25 g
               | 
| 
            1
           | 
              szczypta pieprzu
             
                0,25 g
               | 
| 
            0,5
           | 
              łyżeczki czosnku granulowanego
             
                1,5 g
               | 
| 
            0,5
           | 
              łyżeczki koperku posiekanego
             
                2 g
               | 
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni, góra-dół.
Mięso dzielimy na kawałki. Skrapiamy oliwą, przyprawiamy solą i ziołami prowansalskimi.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy mięso i gnocchi. Pieczemy 10-15 minut, aż mięso będzie soczyste, a gnocchi chrupiące.
W małej miseczce mieszamy składniki sosu: jogurt, sól, pieprz, czosnek granulowany i koperek.
W lunchboxie układamy sałatę, mięso, kawałki ogórka, pomidorki i gnocchi.
Polewamy sosem.
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.
 
        