Lunchbox wegański z hummusem i pieczywem chrupkim
Prosty lunch do pracy w wersji wege? A może roślinny posiłek do szkoły dla dziecka? Wypróbuj nasz przepis na lunchbox wegański z hummusem i pieczywem chrupkim! Znajdziesz tu 6 składników, które razem tworzą magnetyczne i pełnowartościowe połączenie, któremu trudno się oprzeć. Główni aktorzy tego pysznego lunchowego boxa? W pierwszoplanowych rolach – pełen zdrowych tłuszczów hummus oraz źródło węglowodanów złożonych: pieczywo chrupkie. A do tego bogata w białko czerwona fasola, kwaskowate pomidorki i coś do pochrupania – czyli ogórek i czerwona papryka. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
8
|
łyżeczek hummusu
80 g
|
60 g
|
fasoli czerwonej konserwowej
|
3
|
sztuki pomidorków koktajlowych
60 g
|
0,5
|
sztuki ogórka
75 g
|
0,5
|
sztuki papryki czerwonej
85 g
|
3
|
kromki pieczywa chrupkiego
39 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Warzywa myjemy i kroimy na mniejsze kawałki.
Wszystkie składniki lunchboxu przekładamy do pudełka.