Hummus z marchewką, ogórkiem i papryką

Hummus z marchewką, ogórkiem i papryką

Zdrowa przekąska na imprezę, a może coś do chrupania w trakcie seansu filmowego? Co powiesz na hummus z marchewką, ogórkiem i papryką? Ta klasyczna wariacja na temat słupków warzyw podawanych z dipem ma mnóstwo zalet! Po pierwsze – mało kalorii. Po drugie – błonnik i białko, które doskonale Cię nasycą. I po trzecie – moc witaminy C i beta-karotenu, czyli silnych przeciwutleniaczy korzystnych dla zdrowia. Spróbuj koniecznie!

3 min
Czas przygotowania
3 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Hummus z marchewką, ogórkiem i papryką
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

209 kcal Kalorie
8 g Białko
10 g Tłuszcze
27 g Węglowodany
272 mg Sód
9 g Błonnik

Składniki
5
łyżeczek hummusu
50 g
0,5
sztuki marchewki
45 g
1
sztuka papryki
170 g
1
sztuka ogórka
150 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

209 kcal Kalorie
8 g Białko
10 g Tłuszcze
27 g Węglowodany
272 mg Sód
9 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 3 min.
1

Warzywa pokrój w paski. Zjedz z hummusem :)

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.