 
      Lunchbox Kanapki z sezamowym omletem
Szukasz oryginalnego pomysłu na śniadanie do szkoły, dla dziecka albo dla siebie, do pracy? Jesteś w dobrym miejscu! Nasz przepis na lunchbox Kanapki z sezamowym omletem to mega dawka sytości zamknięta w kreatywnie pysznym (i prostym) daniu. Puszysty omlet smażony na oleju sezamowym przypomina w smaku kuchnię dalekiej Azji. A do tego, ze względu na wysoką zawartość białka, zaspokaja apetyt na długo. Dobry lunchbox nie może się też obyć bez dawki owoców i warzyw – my proponujemy kruchy szpinak, orzeźwiającego ogórka i słodkie winogrona. Taki posiłek to solidna dawka energii – dla ciała i umysłu. Smacznego!
 
        Kategorie
 
           
           
           
          Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
| Ilość | Składnik | 
|---|---|
| Omlet: | |
| 
            2
           | 
              sztuki jajek
             
                112 g
               | 
| 
            0,5
           | 
              łyżki sosu sojowego
             
                5 g
               | 
| 
            1
           | 
              łyżeczka oleju sezamowego
             
                5 g
               | 
| 
            1
           | 
              szczypta pieprzu
             
                0,25 g
               | 
| Do podania: | |
| 
            1
           | 
              sztuka bułki grahamki
             
                70 g
               | 
| 
            2
           | 
              łyżeczki majonezu
             
                20 g
               | 
| 
            25 g 
           | 
               szpinaku
             | 
| Dodatki: | |
| 
            100 g 
           | 
               winogron
             | 
| 
            1
           | 
              sztuka ogórka
             
                150 g
               | 
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
W miseczce roztrzepujemy jajka, sos sojowy, olej sezamowy i pieprz.
Rozgrzewamy dużą patelnię z nieprzywierającą powierzchnią. Wylewamy masę jajeczną. Smażymy na niewielkiej mocy palnika do ścięcia.
Zwijamy w rulon. Kroimy na ślimaczki lub paski.
Bułkę przekrajamy, smarujemy majonezem. Układamy szpinak i kawałki omleta, składamy.
W lunchboxie układamy kanapkę, owoce i warzywa.
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.
 
        