![Lunchbox Kanapka z pastą z suszonych pomidorów i oliwek z gotowanym na parze kurczakiem](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2024/02/22125815/P2210643.jpg)
Lunchbox Kanapka z pastą z suszonych pomidorów i oliwek z gotowanym na parze kurczakiem
Kuszą Cię wymyślne kanapki ze znanych sieci kawiarni, ale poraża ich cena? Nie martw się – nasz przepis na lunchbox Kanapka z pastą z suszonych pomidorów i oliwek z gotowanym na parze kurczakiem rozwiąże Twój problem! Chrupiąca półbagietka idealnie komponuje się tu z wyrazistą pastą na bazie oliwek i suszonych pomidorów oraz soczystym mięsem z kurczaka. Całość idealnie smakuje z dodatkami – pełną beta-karotenu marchewką i orzeźwiającą nektarynką. Taki lunchbox posmakuje nawet najbardziej wybrednym koneserom kanapek. Koniecznie wypróbuj!
![Lunchbox Kanapka z pastą z suszonych pomidorów i oliwek z gotowanym na parze kurczakiem](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2024/02/22125819/Removal-381.png)
Kategorie
![Bez laktozy](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezlaktozy.png)
![Bez nabiału](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/beznabialu.png)
![Bez produktów mlecznych](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/beznabialu.png)
![Dla dzieci](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dladzieci.png)
![Dla kobiet w ciąży](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dlakobietwciazy.png)
![Na wynos](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/nawynos.png)
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
1
|
sztuka półbagietki
110 g
|
150 g
|
mięsa z piersi kurczaka
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
łyżeczka ziół prowansalskich
3 g
|
Pasta: |
|
1,5
|
sztuki pomidorów suszonych
30 g
|
30
|
sztuk oliwek zielonych
90 g
|
0,5
|
ząbku czosnku
3 g
|
2
|
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
|
1
|
łyżka soku z limonki
6 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Dodatki: |
|
1
|
sztuka marchewek
80 g
|
1
|
sztuka nektarynki
100 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Mięso przyprawiamy solą i ziołami. Gotujemy na parze do miękkości.
Wszystkie składniki pasty blendujemy na gładką masę.
Bagietkę kroimy na małe kromki, smarujemy pastą i układamy kawałki mięsa, składamy.
W lunchboxie układamy z dodatkami.