Lunchbox Kanapka z pastą z suszonych pomidorów i oliwek z gotowanym na parze kurczakiem

Lunchbox Kanapka z pastą z suszonych pomidorów i oliwek z gotowanym na parze kurczakiem

Kuszą Cię wymyślne kanapki ze znanych sieci kawiarni, ale poraża ich cena? Nie martw się – nasz przepis na lunchbox Kanapka z pastą z suszonych pomidorów i oliwek z gotowanym na parze kurczakiem rozwiąże Twój problem! Chrupiąca półbagietka idealnie komponuje się tu z wyrazistą pastą na bazie oliwek i suszonych pomidorów oraz soczystym mięsem z kurczaka. Całość idealnie smakuje z dodatkami – pełną beta-karotenu marchewką i orzeźwiającą nektarynką. Taki lunchbox posmakuje nawet najbardziej wybrednym koneserom kanapek. Koniecznie wypróbuj!

10 min
Czas przygotowania
25 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Lunchbox Kanapka z pastą z suszonych pomidorów i oliwek z gotowanym na parze kurczakiem
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

411 kcal Kalorie
23 g Białko
15 g Tłuszcze
48 g Węglowodany
1682 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
1
sztuka półbagietki
110 g
150 g
 mięsa z piersi kurczaka
1
szczypta soli
0,25 g
1
łyżeczka ziół prowansalskich
3 g

Pasta:

1,5
sztuki pomidorów suszonych
30 g
30
sztuk oliwek zielonych
90 g
0,5
ząbku czosnku
3 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
1
łyżka soku z limonki
6 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Dodatki:

1
sztuka marchewek
80 g
1
sztuka nektarynki
100 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

411 kcal Kalorie
23 g Białko
15 g Tłuszcze
48 g Węglowodany
1682 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Mięso przyprawiamy solą i ziołami. Gotujemy na parze do miękkości.

2

Wszystkie składniki pasty blendujemy na gładką masę.

3

Bagietkę kroimy na małe kromki, smarujemy pastą i układamy kawałki mięsa, składamy.

4

W lunchboxie układamy z dodatkami.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.