Lody z mleczkiem kokosowym i marakują
Najlepszy deser na lato? Gdyby zadać takie pytanie w „Familiadzie” na pierwszym miejscu z dużą przewagą znalazłyby się lody. Czy wiesz jednak, że idealnie pyszne lody możesz przygotować samodzielnie… i to w 10 minut? Koniecznie wypróbuj nasz przepis na lody z mleczkiem kokosowym i marakują, a przekonasz się jakie to proste! Ten pyszny deser to nic innego jak smak tropików zamknięty w zimnych, kremowych kulkach o pięknym pomarańczowym odcieniu. I co najlepsze: do ich przygotowania potrzebnych Ci będzie jedynie 6 składników, w tym soczysta pulpa z marakui, kremowe mleczko kokosowe oraz śmietana. Smacznego!
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
0,5
|
opakowania mleczka kokosowego
200 g
|
4
|
łyżki śmietany 18%
100 g
|
1
|
opakowanie pulpy z marakui
170 g
|
2
|
łyżki soku z limonki
12 g
|
3
|
łyżeczki erytrolu
15 g
|
0,5
|
łyżeczki ekstraktu waniliowego
1,5 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
W kielichu blendera umieszczamy wszystkie składniki i blendujemy na gładką masę.
Mieszankę przelewamy do pojemnika odpowiedniego do mrożenia.
Pojemnik wstawiamy do zamrażarki na co najmniej 4-6 godzin, najlepiej na całą noc.