Lody truskawkowe z miętą
Lato bez lodów jest jak zima bez śniegu – niekompletne. Dlatego jeśli masz ochotę na klasyczny lodowy deser – ale w wersji domowej – mamy coś dla Ciebie. A jest to nasz przepis na lody truskawkowe z miętą, czyli kwintesencja polskiego lata zamkniętą w słodkiej różowej kulce. Do ich przygotowania wystarczy kilka podstawowych składników – w tym soczyste truskawki i jogurt naturalny. Efekt? Niebiański smak i deser bogaty w witaminę C, wapń oraz przeciwutleniające polifenole. Smacznego!
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
400 g
|
truskawek
|
0,6
|
opakowania jogurtu naturalnego
250 g
|
4
|
łyżki soku z limonki
24 g
|
6
|
łyżek ksylitolu
90 g
|
0,5
|
garści mięty
1 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę.
Wstawiamy do zamrażalnika na całą noc. Przed podaniem dekorujemy lody świeżą miętą.