Lody jogurtowe z masłem orzechowym, miodem i solą

Lody jogurtowe z masłem orzechowym, miodem i solą

Czy wiesz, że domowe lody mają potencjał, aby stać się prawdziwym kulinarnym dziełem sztuki? Nasze lody jogurtowe z masłem orzechowym, miodem i solą są na to dowodem! Idealna równowaga między słodkim i słonym, prosty skład i solidna dawka ochłody to perfekcyjne połączenie na gorące letnie dni. Spróbuj koniecznie!

5 min
Czas przygotowania
185 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
Lody jogurtowe z masłem orzechowym, miodem i solą
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

185 kcal Kalorie
10 g Białko
9 g Tłuszcze
17 g Węglowodany
138 mg Sód
1 g Błonnik

Składniki
0,5
opakowania jogurtu greckiego
200 g
2
łyżeczki masła orzechowego
20 g
1
łyżeczka miodu
12 g
2
łyżki odżywki białkowej
20 g
1
sztuka banana (świeży lub mrożony)
120 g
1
szczypta soli
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

185 kcal Kalorie
10 g Białko
9 g Tłuszcze
17 g Węglowodany
138 mg Sód
1 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

W naczyniu blendera umieszczamy jogurt, masło orzechowe, miód, odżywkę białkową, banana i szczyptę soli. Blendujemy na gładką masę.

2

Masę przelewamy do foremek i zamrażamy około 3 godziny.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.