Lody jogurtowe z masłem orzechowym, miodem i solą
Czy wiesz, że domowe lody mają potencjał, aby stać się prawdziwym kulinarnym dziełem sztuki? Nasze lody jogurtowe z masłem orzechowym, miodem i solą są na to dowodem! Idealna równowaga między słodkim i słonym, prosty skład i solidna dawka ochłody to perfekcyjne połączenie na gorące letnie dni. Spróbuj koniecznie!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
185
kcal
Kalorie
10
g
Białko
9
g
Tłuszcze
17
g
Węglowodany
138
mg
Sód
1
g
Błonnik
Składniki
0,5
|
opakowania jogurtu greckiego
200 g
|
2
|
łyżeczki masła orzechowego
20 g
|
1
|
łyżeczka miodu
12 g
|
2
|
łyżki odżywki białkowej
20 g
|
1
|
sztuka banana (świeży lub mrożony)
120 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
185
kcal
Kalorie
10
g
Białko
9
g
Tłuszcze
17
g
Węglowodany
138
mg
Sód
1
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
W naczyniu blendera umieszczamy jogurt, masło orzechowe, miód, odżywkę białkową, banana i szczyptę soli. Blendujemy na gładką masę.
2
Masę przelewamy do foremek i zamrażamy około 3 godziny.