Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Kurczak Fajita

Kurczak Fajita

Lubisz ostre smaki, ale jednocześnie potrzebujesz dużej ilości białka? Fajita – to potrawa wywodząca się meksykańskiej kuchni, która zabierze Cię w niesamowitą kulinarną podróż. Kurczak Fajita przygotowany z warzywami idealnie pobudzi delikatne kubki smakowe.

10 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,91/5
(z 98 ocen)
Kurczak Fajita
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

329 kcal Kalorie
45 g Białko
13 g Tłuszcze
9 g Węglowodany
433 mg Sód
3 g Błonnik

Składniki
400 g
 polędwiczek z kurczaka
4
łyżeczki oleju rzepakowego
20 g
0,5
sztuki czerwonej cebuli
40 g
0,5
sztuki czerwonej papryki
85 g
0,5
sztuki żółtej papryki
85 g
0,5
sztuki limonki
35 g
1
garść kolendry
4 g
1
szczypta soli
0,25 g
0,2
łyżeczki kuminu
1 g
0,5
łyżeczki papryki słodkiej
1,5 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
0,1
łyżeczki papryki ostrej
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

329 kcal Kalorie
45 g Białko
13 g Tłuszcze
9 g Węglowodany
433 mg Sód
3 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Polędwiczki z kurczaka kroimy i doprawiamy solą, pieprzem i odstawiamy na kilka minut.

2

Paprykę czerwoną i żółtą kroimy w paski.

3

Cebulę kroimy na plasterki.

4

Warzywa mieszamy z przyprawami, polewamy sokiem z limonki.

5

Mięso smażymy na oleju. Po usmażeniu odkładamy na talerz.

6

Na tę samą patelnię wykładamy warzywa, zmniejszamy ogień i dokładnie obsmażamy, co chwilę mieszając.

7

Dodajemy kurczaka i delikatnie mieszamy całość.

8

Posypujemy kolendrą i cieszymy się smakiem pysznego dania. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.