Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Krem z fety z pieczonymi pomidorkami

Krem z fety z pieczonymi pomidorkami

Szukasz pomysłu na szybką przekąskę? A może chcesz zaimponować swoim gościom niebanalną przystawką? Krem z fety z pieczonymi pomidorkami to przepis idealny dla Ciebie. Danie jest szybkie, proste w przygotowaniu i efektowne – połączenie smaków fety, pieczonych pomidorów i czosnku zachwyci każde podniebienie. Smacznego!

10 min
Czas przygotowania
40 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Krem z fety z pieczonymi pomidorkami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Low glycemic index Low glycemic index
Na wynos Na wynos
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

404 kcal Kalorie
19 g Białko
16 g Tłuszcze
49 g Węglowodany
1160 mg Sód
9 g Błonnik

Składniki
20
sztuk pomidorków koktajlowych
400 g
1
ząbek czosnku
6 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
1
sztuka sera typu feta
200 g
0,3
opakowania jogurtu naturalnego
100 g
8
kromek chleba żytniego razowego
240 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
1
łyżeczka natki pietruszki
5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

404 kcal Kalorie
19 g Białko
16 g Tłuszcze
49 g Węglowodany
1160 mg Sód
9 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, tryb góra-dół.

2

Pomidorki kroimy na pół, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy z czosnkiem, solą i pieprzem, bez przykrycia przez 20-30 minut, aż puszczą sok.

3

Ser i jogurt przekładamy do miksera. Blendujemy na gładką masę.

4

Krem przekładamy do miseczki, nakładamy pomidorki, polewamy oliwą. Podajemy z pieczywem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.