Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Krem z białych szparagów

Krem z białych szparagów

Maj i czerwiec to sezon na przepyszne i wartościowe odżywczo szparagi. W sklepach dostaniesz wtedy szparagi zielone, rosnące na słońcu. A także białe, czyli te, które rosną przysypane ziemią i są w smaku delikatniejsze. Zastanawiasz się jak skorzystać z wysypu szparagów w sklepach i nie przegapić okazji? Koniecznie wypróbuj nasz przepis na krem z białych szparagów! Ta lekka zupa, podana z natką pietruszki i kurczakiem sprawdzi się perfekcyjnie jako wiosenny obiad dla całej rodziny. Smacznego!

20 min
Czas przygotowania
40 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
Krem z białych szparagów
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

253 kcal Kalorie
17 g Białko
12 g Tłuszcze
20 g Węglowodany
549 mg Sód
4 g Błonnik

Składniki
16,7
sztuki szparagów
500 g
1
sztuka cebuli
80 g
2
ząbki czosnku
12 g
2
sztuki ziemniaków
140 g
1,5
szklanki bulionu
375 g
5
łyżek śmietany
125 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
150 g
 mięsa z piersi kurczaka
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
2
łyżeczki posiekanej natki pietruszki
10 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

253 kcal Kalorie
17 g Białko
12 g Tłuszcze
20 g Węglowodany
549 mg Sód
4 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1

Szparagi i ziemniaki obieramy, i kroimy na mniejsze kawałki.

2

Cebulę i czosnek siekamy. Podsmażamy w garnku na rozgrzanej oliwie (połowa).

3

Dodajemy szparagi i ziemniaki. Podsmażamy, mieszając.

4

Wlewamy bulion i gotujemy do miękkości.

5

Gdy zupa będzie się gotować, mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem. Podsmażamy na rozgrzanej oliwie (połowa).

6

Zupę blendujemy na gładki krem.

7

Dodajemy śmietanę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.

8

Dodajemy kawałki mięsa.

9

Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.