
Kotleciki jajeczne z pieczarkami
Kotleciki jajeczne z pieczarkami to niezwykle proste, a jednocześnie pyszne danie. Ekspresowo łączysz wszystkie składniki, wstawiasz do piekarnika i za chwilę wyjmujesz aromatyczne, sycące danie. I tak, to jest możliwe — nie musisz wcale smażyć kotletów, żeby uzyskać zarumienioną, chrupiącą skórkę. Zobaczysz, że ta wyjdzie obłędna.

Kategorie







Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
3 jajka gotujemy we wrzącej wodzie przez 7-8 minut. Studzimy i obieramy.
Pieczarki kroimy w półplastry i smażymy na patelni.
Ugotowane jajka ścieramy na tarce. Dodajemy do nich pieczarki, sól, pieprz, posiekany szczypiorek, surowe jajko i 3 łyżki płatków owsianych. Mieszamy na jednolitą masę.
Z masy formujemy kotleciki i panierujemy w płatkach owsianych. Kotleciki skrapiamy oliwą z oliwek. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 15-20 minut.
Ogórka myjemy, obieramy i kroimy. Dodajemy jogurt, posiekany koperek, sól i pieprz.
Upieczone kotleciki podajemy z mizerią.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
