Kokosowy serniczek z malinami

Kokosowy serniczek z malinami

Uwielbiasz sernik? My też – dlatego z nami możesz pozwolić sobie na niego, nawet będąc na diecie. Kokosowy serniczek z malinami to świetny pomysł na deser, który zachwyci nawet największych sernikowych łasuchów. Połączenie kremowego twarożku z proteinowym puddingiem, chrupiącymi herbatnikami, egzotycznym kokosem i naszą polską maliną to przepis, który z pewnością zagości na stałe w Twoim jadłospisie. Smacznego!

15 min
Czas przygotowania
45 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 3 ocen)
Kokosowy serniczek z malinami
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

612 kcal Kalorie
49 g Białko
22 g Tłuszcze
62 g Węglowodany
152 mg Sód
14 g Błonnik

Składniki
6
sztuk herbatników
30 g
0,5
opakowania sera twarogowego półtłustego
125 g
1
opakowanie puddingu proteinowego waniliowego
200 g
1
łyżka wiórków kokosowych
15 g
150 g
 malin
2
łyżeczki erytrolu
10 g
0,5
garści mięty
1 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

612 kcal Kalorie
49 g Białko
22 g Tłuszcze
62 g Węglowodany
152 mg Sód
14 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Herbatniki kruszymy na drobne kawałki.

2

Twaróg blendujemy z puddingiem proteinowym. Następnie zblendowaną masę dokładnie mieszamy z wiórkami kokosowymi.

3

Maliny i erytrol blendujemy, możemy pozostawić kilka owoców do dekoracji. W razie potrzeby dosładzamy bardziej erytrolem.

4

W wysokim naczyniu lub pucharku układamy pokruszone herbatniki, masę serową, a na sam wierzch, mus owocowy.

5

Gotowy deser dekorujemy listkami mięty. Pucharki wstawiamy do lodówki i pozostawiamy do schłodzenia na minimum 30 minut.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?