Kokosowy krem jaglany z malinami
Szukasz oryginalnej i pełnowartościowej propozycji podwieczorku? Nasz kokosowy krem jaglany z malinami jest właśnie dla Ciebie! Ten wegański deser idealnie łączy kwaskowaty smak malin, z rozpływającym się w ustach kremem na bazie płatków jaglanych i napoju migdałowego. Tak przygotowany deser posmakuje zarówno dorosłym, jak i dzieciom, jest to więc świetny pomysł na podwieczorek dla całej rodziny.
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
2
|
szklanki mleka roślinnego
500 g
|
1,5
|
szklanki napoju roślinnego, np. migdałowego
375 g
|
10
|
łyżek płatków jaglanych
100 g
|
4
|
łyżki ksylitolu
60 g
|
450 g
|
malin świeżych lub mrożonych
|
3
|
łyżki wiórków kokosowych
45 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Mleka zagotowujemy w rondelku, następnie dodajemy płatki jaglane, wiórki kokosowe i ksylitol. Gotujemy przez chwilę, a następnie blendujemy na gładki krem.
Maliny gotujemy w rondelku z dodatkiem 50 ml wody do momentu, aż maliny się rozgotują.
Krem podajemy z sosem malinowym lub świeżymi malinami w sezonie. Smacznego!