Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Kokosowe kulki z kaszy manny

Kokosowe kulki z kaszy manny

Lekkie jak chmurka, a jednocześnie pożywne i pełne składników odżywczych. Takie właśnie są nasze kokosowe kulki z kaszy manny, czyli deser, który od pierwszego kęsa zachwyca pełnią smaku i kremową teksturą. A także…swoim podobieństwem do uwielbianych kuleczek Raffaello. Jego sekret? Tkwi w liście składników, na której znajdziesz m.in. aromatyczne mleczko kokosowe, migdały, czy kaszę mannę. Spróbuj, zamknij oczy i rozkoszuj się smakiem oraz podróżą do wnętrza kokosowej kulki, gdzie czeka na Ciebie chrupiące migdałowe serce. Smacznego!

10 min
Czas przygotowania
50 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
4,63/5
(z 8 ocen)
Kokosowe kulki z kaszy manny
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

471 kcal Kalorie
10 g Białko
33 g Tłuszcze
36 g Węglowodany
53 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
1
szklanka mleka
250 g
0,3
opakowania mleczka kokosowego
125 g
85 g
 kaszy manny
4
łyżeczki erytrolu
20 g
4
łyżeczki masła
20 g
0,5
łyżeczki ekstraktu waniliowego
1,5 g
50 g
 migdałów
4
łyżki wiórków kokosowych
60 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

471 kcal Kalorie
10 g Białko
33 g Tłuszcze
36 g Węglowodany
53 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Mleko, mleczko kokosowe, masło i erytrol zagotowujemy. Następnie wsypujemy kaszę i gotujemy przez ok. 5 minut (czas liczony od ponownego zagotowania). Podczas gotowania często mieszamy całość, aby zapobiegać przypaleniu.

2

Na koniec dodajemy aromat i dokładnie mieszamy całość. Odstawiamy do przestudzenia.

3

Zwilżamy dłonie, nabieramy masy, w środek wciskamy migdał i formujemy kulkę. Gotowe kulki obtaczamy w wiórkach kokosowych.

4

Kulki kokosowe chłodzimy w lodowce przez minimum 30 minut.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.