
Kokosowa komosanka z owocami
Lubisz słodkie, mleczne śniadania, ale masz ochotę na coś kreatywnego? Kokosowa komosanka z owocami będzie strzałem w dziesiątkę! Ten prosty przepis łączy w sobie kremowe mleczko kokosowe, aromatyczne wiórki kokosowe, komosę ryżową i soczyste, kwaskowate maliny. Całość jest świetnym źródłem polifenoli, żelaza, cynku oraz witamin z grupy B. Dzięki dodatkowi odżywki białkowej, komosanka dostarcza także prawie 30 g białka w porcji. Smacznego!

Kategorie









Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Ilość | Składnik |
---|---|
60 g
|
komosy ryżowej
|
0,5
|
opakowania mleczka kokosowego
200 g
|
2
|
łyżeczki erytrolu
10 g
|
2
|
łyżki wiórków kokosowych
12 g
|
2
|
łyżki odżywki białkowej
20 g
|
100 g
|
malin
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Komosę gotujemy na mleczku kokosowym zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. W razie potrzeby dodajemy stopniowo wodę podczas gotowania, aby uzyskać preferowaną konsystencję.
Gotową komosankę przekładamy do miski. Dosładzamy erytrolem wedle uznania.
Do miski dodajemy odżywkę białkową i wiórki kokosowe, całość dokładnie mieszamy.
Wierzch komosanki dekorujemy owocami. W przypadku użycia mrożonych owoców warto je wcześniej rozmrozić.
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.