Knedle serowe z brzoskwiniami
Knedle to kuliste pierogi z ciasta twarogowego lub ziemniaczanego, wywodzące się z kuchni niemieckiej, ale zwykle kojarzone z kulinarną tradycją… Czech. I choć najczęściej podawane są ze śliwkami, to fantastycznie smakują też z innymi owocami – a dowodem jest nasz przepis na knedle serowe z brzoskwiniami. Twarogowe ciasto z kaszą manną i erytrytolem perfekcyjnie łączy się tu ze słodkimi, soczystymi brzoskwiniami. Takie rozpływające się w ustach knedle są idealnym pomysłem na słodki obiad, który posmakuje i dzieciom, i dorosłym. Koniecznie wypróbuj i zakochaj się od pierwszego kęsa. Smacznego!
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
2
|
opakowania sera twarogowego półtłustego
500 g
|
2
|
sztuki jajek
112 g
|
20
|
łyżek mąki pszennej
240 g
|
40 g
|
kaszy manny
|
4
|
łyżeczki erytrolu
20 g
|
1
|
łyżeczka ekstraktu waniliowego
3 g
|
Nadzienie: |
|
2
|
sztuki brzoskwini
180 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
W misce umieszczamy twaróg, jajka, mąkę, kaszę manną, erytrol i ekstrakt waniliowy. Zagniatamy na jednolitą masę.
Owoce kroimy w kostkę.
Odrywamy małe kawałki ciasta, rozpłaszczamy. Na środku umieszczamy kilka kostek brzoskwini i formujemy kulkę.
Knedle gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie. Gotujemy 5-10 minut od wypłynięcia.