
Pierogi z kapustą
Lubisz pierogi, ale szukasz zdrowej i odmienionej wersji? Wypróbuj przepis na klasyczne pierogi z kapustą w odświeżonej wersji. Zdecydowanie można przygotować je zarówno na obiad rodzinny bądź idealnie nadają się na świąteczny stół jako jedna z 12 potraw.

Kategorie











Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Ciasto:
Farsz:
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Kapustę odcedzamy z sosu, szatkujemy na mniejsze części i następnie gotujemy około 45min, w połowie gotowania dodając grzyby
Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy posiekaną cebulą, pieprz oraz sól. Podsmażamy i dodajemy do gotującej się kapusty
Do miski wsypujemy mąki, dodajemy oliwę, wodę, sól a następnie zagniatamy ciasto
Przygotowane sprężyste ciasto rozwałkujemy i szklanką wycinamy kółka
Ostudzony farsz nakładamy na wycięte ciasto, sklejamy pierogi i gotujemy w lekko osolonej wodzie do chwili wypłynięcia na powierzchnię
Pierogi najlepiej będą smakowały gdy zostaną podsmażone na odrobinie masła lub oliwy. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
