Kluski śląskie w stylu azjatyckim

Kluski śląskie w stylu azjatyckim

Kuchnia fusion bez wychodzenia do drogiej restauracji? Mówisz i masz! Nasze kluski śląskie w stylu azjatyckim to najlepszy dowód na to, że łączenie stylów i produktów pochodzących z różnych regionów Świata może dać obłędne efekty. Znajdziesz tu klasyczne ziemniaczane kluski z „wgłębieniem” – czyli tradycyjny element kuchni polskiej. A do tego…do tego azjatyckie smaki – w tym tofu, imbir i sos sojowy. Wystarczy 15 minut i gotowe: kreatywny, nietuzinkowy obiad z pomysłem już na Ciebie czeka. Smacznego!

5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,10/5
(z 10 ocen)
Kluski śląskie w stylu azjatyckim
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

533 kcal Kalorie
20 g Białko
18 g Tłuszcze
75 g Węglowodany
3075 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
400 g
 klusek śląskich
1
opakowanie tofu naturalnego
180 g
1
sztuka cebuli
80 g
10
sztuk pieczarek
200 g
1
plaster imbiru
5 g
4
łyżki sosu sojowego
40 g
2
łyżeczki miodu
24 g
2
łyżeczki szczypiorku
10 g
2
łyżeczki sezamu
10 g
2
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

533 kcal Kalorie
20 g Białko
18 g Tłuszcze
75 g Węglowodany
3075 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

W miseczce mieszamy: sos sojowy, miód, sezam.

2

Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w plastry.

3

Rozgrzewamy olej na patelni. Dodajemy cebulę, posiekany imbir, pieczarki. Podsmażamy.

4

Dodajemy pokrojone w kostkę tofu oraz kluski. Całość podgrzewamy.

5

Na koniec dodajemy sos, podsmażamy, żeby wszystkie składniki połączyły się z sosem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?