
Kluski na parze z sosem truskawkowym – z konkursu Podopiecznych
Masz ochotę na obiad na słodko? A może szukasz przepisu, który pokochają zarówno dorośli, jak i dzieci? Jesteś w dobrym miejscu! Kluski na parze z sosem truskawkowym to pomysł na danie lekkie niczym chmurka. Wystarczy, że gotowe kluski na parze podasz z gotowanym, truskawkowym sosem i skyrem, a zakochasz się od pierwszego kęsa. Dawka orzeźwienia (i witaminy C) gwarantowana – smacznego!

Kategorie




Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
4
|
sztuki klusek na parze
268 g
|
200 g
|
truskawek
|
2
|
łyżeczki erytrolu
10 g
|
1
|
opakowanie skyru waniliowego
150 g
|
2
|
łyżeczki masła
20 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Pampuchy gotujemy na parze według przepisu na opakowaniu producenta.
Truskawki podgrzewamy w rondelku na małym ogniu (jeśli używamy mrożonych, nie rozmrażamy ich wcześniej). Dodajemy erytrol i gotujemy ok 5 minut, aż owoce się rozpadną. Na koniec dodajemy masło i mieszamy. Blendujemy na gładki sos.
Pampuchy polewamy sosem truskawkowym i jogurtem skyr.