Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Klejące ostre tofu

Klejące ostre tofu

Masz ochotę na tzw. „chińczyka”? Nasza propozycja na klejące ostre tofu to strzał w dziesiątkę, jeśli po głowie chodzi Ci wyraziste danie z kuchni azjatyckiej. Chrupiące, klejące tofu w połączeniu z ryżem i brokułem to prawdziwa eksplozja smaków, a do tego posiłek bogaty w antyoksydanty. Nie czekaj – wypróbuj!

15 min
Czas przygotowania
45 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,20/5
(z 5 ocen)
Klejące ostre tofu
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

450 kcal Kalorie
18 g Białko
18 g Tłuszcze
55 g Węglowodany
20 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki
1
opakowanie tofu naturalnego
180 g
2
łyżki mąki ziemniaczanej
20 g
4
łyżeczki oleju rzepakowego
20 g

Sos:

2
łyżki sosu Sriracha
20 g
0,1
opakowania passaty pomidorowej
60 g
1
łyżeczka syropu klonowego
10 g

Do podania:

75 g
 ryżu basmati
300 g
 brokuła

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

450 kcal Kalorie
18 g Białko
18 g Tłuszcze
55 g Węglowodany
20 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

2

Brokuła gotujemy w wodzie do miękkości.

3

Tofu kroimy w kostkę. Obtaczamy w mące ziemniaczanej i smażymy na rozgrzanym oleju, aż będzie złote.

4

Na tej samej patelni, na której smażyliśmy tofu, podgrzewamy sos Sriracha, passatę pomidorową i syrop. Mieszamy do połączenia składników. Dodajemy tofu i obtaczamy w sosie.

5

Na talerzu układamy ryż, brokuła i tofu z sosem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.