Kiełbaski na ciepło z musztardą i warzywami
5 składników i 10 minut. Tyle potrzeba, by przygotować kiełbaski na ciepło z musztardą i warzywami. Ten ultra szybki przepis to idealny wybór dla tych, którzy nie mają czasu na gotowanie. To też wyrazisty smak perfekcyjny dla wszystkich, którzy narzekają, że w diecie nie ma miejsca na ich ulubione mięsne produkty. Jest – wystarczy tylko zadbać o odpowiednią kompozycję składników.
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
495
kcal
Kalorie
23
g
Białko
19
g
Tłuszcze
62
g
Węglowodany
1305
mg
Sód
10
g
Błonnik
Składniki
2
|
sztuki frankfurterek
84 g
|
2
|
łyżeczki musztardy
20 g
|
1
|
sztuka ogórka
150 g
|
0,5
|
sztuki papryki czerwonej
85 g
|
3
|
kromki chleba żytniego razowego
90 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
495
kcal
Kalorie
23
g
Białko
19
g
Tłuszcze
62
g
Węglowodany
1305
mg
Sód
10
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Frankfurterki podgrzewamy w wodzie.
2
Podajemy z musztardą, kawałkami warzyw i pieczywem.