Kasza z tofu
Marzysz o klasycznym daniu na bazie kaszy? Nasz kasza z tofu to idealny przepis na taką okazję! Poza niezwykle bogatą w witaminy i składniki mineralne kaszą gryczaną, danie to zawiera brokuły i szpinak, zapewniając dowóz kwasu foliowego, witaminy C i mnóstwa przeciwutleniaczy, jest to więc prawdziwa bomba wartościowych składników odżywczych.
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
406
kcal
Kalorie
24
g
Białko
13
g
Tłuszcze
57
g
Węglowodany
560
mg
Sód
12
g
Błonnik
Składniki
100 g
|
kaszy gryczanej
|
1
|
opakowanie tofu naturalnego
180 g
|
450 g
|
brokuła
|
1
|
sztuka cebuli
80 g
|
150 g
|
szpinaku
|
3
|
ząbki czosnku
18 g
|
2
|
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
|
1
|
szklanka bulionu warzywnego
250 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
1
|
łyżka
10 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
406
kcal
Kalorie
24
g
Białko
13
g
Tłuszcze
57
g
Węglowodany
560
mg
Sód
12
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1
Kaszę gryczaną gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
2
Na patelni rozgrzewamy oliwę. Podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek.
3
Brokuła i tofu kroimy w kostkę. Na patelnię dodajemy kaszę, brokuła, tofu oraz bulion, mieszamy i przykrywamy patelnię pokrywką na 5 minut.
4
Dodajemy szpinak, przyprawy (do smaku) i mieszamy.