Kasza jaglana z cukinią i pomidorami
Czy wiesz, że kasza jaglana to prawdziwy superfood? A to dlatego, że jest ona bogata a magnez, żelazo, mangan, cynk, miedź, witaminy z grupy B. Nie masz pomysłu, jak włączyć tę wytwarzaną z prosa kaszę do jadłospisu? Nasza kasza jaglana z cukinią i pomidorami sprawdzi się idealnie! Spróbuj, a kto niezwykle zboże na stałe zagości w Twoim jadłospisie!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
100 g
|
kaszy jaglanej
|
1
|
sztuka cukinii
200 g
|
2
|
sztuki pomidora
320 g
|
1
|
sztuka cebuli
80 g
|
1
|
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
|
2
|
łyżeczki natki pietruszki
10 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Kaszę jaglaną gotujemy według instrukcji na opakowaniu i pozostawiamy do ostygnięcia.
Pomidora kroimy w kostkę. Cebulę i natkę pietruszki drobno siekamy.
Cukinię kroimy w półplastry i przesmażamy na rozgrzanej oliwie.
Zimną kaszę przekładamy do miski. Dodajemy pokrojone pomidory, cebulę, natkę pietruszki, cukinię, skrapiamy oliwą i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!