Kanapki z twarogiem, masłem orzechowym i dżemem
Lubisz klasyczne kanapki z masłem orzechowym i dżemem? To niezwykle popularne w amerykańskich domach danie, w naszej wersji zostało wzbogacone o będący dobrym źródłem pełnowartościowego białka twaróg – dzięki niemu, wykonana według poniższych wskazówek kanapka dostarczy Ci wszystkich podstawowych makroskładników, zapewniając energię konieczną do działania w trakcie pełnego zajęć dnia. Spróbuj koniecznie!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
679
kcal
Kalorie
37
g
Białko
32
g
Tłuszcze
70
g
Węglowodany
438
mg
Sód
8
g
Błonnik
Składniki
2
|
kromki chleba żytniego razowego
60 g
|
0,4
|
opakowania twarogu chudego
100 g
|
6
|
łyżeczek masła orzechowego
60 g
|
4
|
łyżeczki dżemu niskosłodzonego, np. wiśniowego
60 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
679
kcal
Kalorie
37
g
Białko
32
g
Tłuszcze
70
g
Węglowodany
438
mg
Sód
8
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Twaróg układamy na kromkach chleba i rozsmarowujemy, na twaróg nakładamy masło orzechowe oraz dżem.