Kanapki z szynką, jajkiem i ogórkiem kiszonym

Kanapki z szynką, jajkiem i ogórkiem kiszonym

Masz ochotę na szybkie kanapki pełne białka? Wypróbuj nasz przepis na kanapki z szynką, jajkiem i ogórkiem kiszonym! To opcja dla tych, którzy uwielbiają wyraziste smaki i sycące śniadania – za to nie lubią poświęcać na ich przygotowanie zbyt dużo czasu. Ta kanapka z 5 składników to także świetne źródło witamin z grupy B, żelaza i błonnika. Smacznego!

5 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,75/5
(z 4 ocen)
Kanapki z szynką, jajkiem i ogórkiem kiszonym
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

385 kcal Kalorie
16 g Białko
22 g Tłuszcze
34 g Węglowodany
1305 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
2
kromki chleba
60 g
1
łyżka majonezu wegańskiego
25 g
2
plastry szynki z kurczaka
20 g
1
sztuka jajka
56 g
2
sztuki ogórka kiszonego
100 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

385 kcal Kalorie
16 g Białko
22 g Tłuszcze
34 g Węglowodany
1305 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Jajka wrzucamy do wrzącej wody, gotujemy ok 8 minut na twardo.

2

Pieczywo smarujemy majonezem, nakładamy wędlinę, pokrojone jajko i ogórka.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.