Kanapki z szynką, jajkiem i ogórkiem kiszonym
Masz ochotę na szybkie kanapki pełne białka? Wypróbuj nasz przepis na kanapki z szynką, jajkiem i ogórkiem kiszonym! To opcja dla tych, którzy uwielbiają wyraziste smaki i sycące śniadania – za to nie lubią poświęcać na ich przygotowanie zbyt dużo czasu. Ta kanapka z 5 składników to także świetne źródło witamin z grupy B, żelaza i błonnika. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
385
kcal
Kalorie
16
g
Białko
22
g
Tłuszcze
34
g
Węglowodany
1305
mg
Sód
6
g
Błonnik
Składniki
2
|
kromki chleba
60 g
|
1
|
łyżka majonezu wegańskiego
25 g
|
2
|
plastry szynki z kurczaka
20 g
|
1
|
sztuka jajka
56 g
|
2
|
sztuki ogórka kiszonego
100 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
385
kcal
Kalorie
16
g
Białko
22
g
Tłuszcze
34
g
Węglowodany
1305
mg
Sód
6
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Jajka wrzucamy do wrzącej wody, gotujemy ok 8 minut na twardo.
2
Pieczywo smarujemy majonezem, nakładamy wędlinę, pokrojone jajko i ogórka.