Kanapki z pastą z łososia i awokado

Kanapki z pastą z łososia i awokado

Szukasz idealnego połączenia smaków? Wypróbuj nasz przepis na kanapki z pastą z łososia i awokado i przekonaj się, że perfekcyjna kompozycja składników jest w zasięgu ręki. Co będzie Ci potrzebne? Poza kremowym awokado i wyrazistym łososiem, do przełamania i zaostrzenia smaku posłużą klasyczne kwaszone ogórki. A wartość odżywcza? Takie śniadanie dostarczy Ci mnóstwa kwasów omega-3, folianów, czy witaminy B12. Smacznego!

5 min
Czas przygotowania
35 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,00/5
(z 9 ocen)
Kanapki z pastą z łososia i awokado
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Dobre na cholesterol Dobre na cholesterol
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

605 kcal Kalorie
27 g Białko
36 g Tłuszcze
46 g Węglowodany
857 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
2
sztuki grahamki
140 g
4
łyżki serka śmietankowego
100 g
150 g
 łososia świeżego
0,5
sztuki awokado
70 g
0,1
opakowania jogurtu skyr
20 g
2
łyżeczki majonezu
20 g
2
sztuki ogórka
100 g
2
łyżeczki szczypiorku
10 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
25 g
 rukoli

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

605 kcal Kalorie
27 g Białko
36 g Tłuszcze
46 g Węglowodany
857 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Łososia pieczemy 20-30 min w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Studzimy.

2

Zimnego łososia przekładamy do miski, dodajemy obrane awokado i rozgniatamy widelcem.

3

Dodajemy majonez, jogurt i szczypiorek. Przyprawiamy solą i pieprzem według własnego smaku, mieszamy.

4

Bułkę smarujemy serkiem śmietankowym, nakładamy rukolę, pastę z łososia i pokrojonego ogórka.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.