![Kanapki z pastą z łososia i awokado](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/03/27091221/IMG_2752-2s.jpg)
Kanapki z pastą z łososia i awokado
Szukasz idealnego połączenia smaków? Wypróbuj nasz przepis na kanapki z pastą z łososia i awokado i przekonaj się, że perfekcyjna kompozycja składników jest w zasięgu ręki. Co będzie Ci potrzebne? Poza kremowym awokado i wyrazistym łososiem, do przełamania i zaostrzenia smaku posłużą klasyczne kwaszone ogórki. A wartość odżywcza? Takie śniadanie dostarczy Ci mnóstwa kwasów omega-3, folianów, czy witaminy B12. Smacznego!
![Kanapki z pastą z łososia i awokado](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/03/27091227/kanapki.png)
Kategorie
![Bez cukru](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezcukru.png)
![Dla dzieci](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dladzieci.png)
![Dla kobiet w ciąży](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dlakobietwciazy.png)
![Dobre na cholesterol](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dobrenacholesterol.png)
![Low glycemic index](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/lowglycemic.png)
![Na wynos](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/nawynos.png)
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
2
|
sztuki grahamki
140 g
|
4
|
łyżki serka śmietankowego
100 g
|
150 g
|
łososia świeżego
|
0,5
|
sztuki awokado
70 g
|
0,1
|
opakowania jogurtu skyr
20 g
|
2
|
łyżeczki majonezu
20 g
|
2
|
sztuki ogórka
100 g
|
2
|
łyżeczki szczypiorku
10 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
25 g
|
rukoli
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Łososia pieczemy 20 – 30 min w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Studzimy.
Zimnego łososia przekładamy do miski, dodajemy obrane awokado i rozgniatamy widelcem.
Dodajemy majonez, jogurt i szczypiorek. Przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
Bułkę smarujemy serkiem śmietankowym, nakładamy rukolę, pastę z łososia i pokrojonego ogórka.