Kanapki z pastą z jajka i serka wiejskiego
Pasta kanapkowa to świetna alternatywa dla „zwyczajnego” sera żółtego czy wędliny. Nie masz pomysłu jak ją wykonać? Koniecznie wypróbuj nasz przepis na kanapki z pastą z jajka i serka wiejskiego! To prosta kompozycja 3 składników: wyrazistego jajka, kremowego serka wiejskiego i aromatycznych przypraw. Całość świetnie sprawdzi się podana ze świeżym pieczywem i warzywami. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
0,5
|
opakowania serka wiejskiego
100 g
|
1
|
sztuka jaja kurzego
56 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
2
|
kromki chleba pszennego
60 g
|
2
|
łyżeczki masła
10 g
|
0,5
|
sztuki ogórka
75 g
|
20 g
|
roszponki
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Jajko gotujemy na twardo w osolonej wodzie przez ok. 7 minut (czas liczony od zagotowania wody). Następnie studzimy, obieramy i kroimy w kostkę.
Serek wiejski, jajko i przyprawy mieszamy.
Ogórka myjemy, obieramy i pozbywamy się gniazd nasiennych. Kroimy w talarki lub kostkę.
Pieczywo smarujemy masłem, następnie układamy roszponkę, pastę z serka wiejskiego oraz ogórka.