Kanapki z jajkiem na miękko
Czy wiesz, że jajko to świetny produkt na diecie lekkostrawnej? Wszystko jest kwestią obróbki! Bo o ile jajecznica na dużej ilości tłuszczu będzie dość ciężka dla żołądka, o tyle kanapki z jajkiem na miękko sprawdzą się idealnie. A jajka naprawdę warto jeść – zwłaszcza że są świetnym źródłem pełnowartościowego białka, żelaza, cynku i witamin. Dlatego na diecie lekkostrawnej postaw na delikatne jajka na miękko – najlepiej z dodatkami w postaci pieczywa i warzyw bez skórki. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
2
|
sztuki jajka
112 g
|
2
|
kromki chleba pszennego
60 g
|
2
|
łyżeczki masła
10 g
|
0,5
|
sztuki pomidora
80 g
|
0,5
|
sztuki ogórka
75 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Wodę zagotowujemy, delikatnie wkładamy jajka i gotujemy na miękko 5,5 minuty.
Warzywa myjemy, obieramy i pozbywamy się pestek.
Jajka podajemy z pieczywem posmarowanym masłem i warzywami.