
Kanapki z hummusem, wędliną i warzywami
Czy wiesz, że nie nie musisz używać margaryny ani masła jako “smarowidła” do pieczywa? Nasze kanapki z hummusem, wędliną i warzywami są tego idealnym przykładem! Wyrazisty, pełen wartościowych składników odżywczych hummus to perfekcyjna alternatywa dla masła, która smakuje świetnie w połączeniu z wędliną z kurczaka i świeżymi warzywami. Spróbuj koniecznie!

Kategorie









Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
230
kcal
Kalorie
12
g
Białko
4
g
Tłuszcze
39
g
Węglowodany
468
mg
Sód
6
g
Błonnik
Składniki
2
kromki chleba żytniego razowego
60 g
2
plastry szynki z kurczaka
20 g
0,5
sztuki pomidora
80 g
0,5
sztuki papryki czerwonej
85 g
0,2
sztuki ogórka
25 g
4
łyżeczki szczypiorku
20 g
6
łyżeczek hummusu
60 g
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
230
kcal
Kalorie
12
g
Białko
4
g
Tłuszcze
39
g
Węglowodany
468
mg
Sód
6
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Kromki chleba smarujemy hummusem, układamy szynkę oraz pokrojone warzywa.
2
Posypujemy szczypiorkiem.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
