Kanapki z hummusem, wędliną i warzywami

Kanapki z hummusem, wędliną i warzywami

Czy wiesz, że nie nie musisz używać margaryny ani masła jako “smarowidła” do pieczywa? Nasze kanapki z hummusem, wędliną i warzywami są tego idealnym przykładem! Wyrazisty, pełen wartościowych składników odżywczych hummus to perfekcyjna alternatywa dla masła, która smakuje świetnie w połączeniu z wędliną z kurczaka i świeżymi warzywami. Spróbuj koniecznie!

5 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,57/5
(z 23 ocen)
Kanapki z hummusem, wędliną i warzywami
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

358 kcal Kalorie
16 g Białko
13 g Tłuszcze
52 g Węglowodany
734 mg Sód
12 g Błonnik

Składniki
2
kromki chleba żytniego razowego
60 g
2
plastry szynki z kurczaka
20 g
0,5
sztuki pomidora
80 g
0,5
sztuki papryki czerwonej
85 g
0,5
sztuki ogórka
75 g
4
łyżeczki szczypiorku
20 g
6
łyżeczek hummusu
60 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

358 kcal Kalorie
16 g Białko
13 g Tłuszcze
52 g Węglowodany
734 mg Sód
12 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Pieczywo smarujemy hummusem.

2

Układamy szynkę.

3

Posypujemy szczypiorkiem.

4

Jemy z warzywami.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.