
Kanapki z hummusem, wędliną i warzywami
Czy wiesz, że nie nie musisz używać margaryny ani masła jako “smarowidła” do pieczywa? Nasze kanapki z hummusem, wędliną i warzywami są tego idealnym przykładem! Wyrazisty, pełen wartościowych składników odżywczych hummus to perfekcyjna alternatywa dla masła, która smakuje świetnie w połączeniu z wędliną z kurczaka i świeżymi warzywami. Spróbuj koniecznie!

Kategorie









Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Ilość | Składnik |
---|---|
2
|
kromki chleba żytniego razowego
60 g
|
2
|
plastry szynki z kurczaka
20 g
|
0,5
|
sztuki pomidora
80 g
|
0,5
|
sztuki papryki czerwonej
85 g
|
0,5
|
sztuki ogórka
75 g
|
4
|
łyżeczki szczypiorku
20 g
|
6
|
łyżeczek hummusu
60 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Pomidora oraz ogórka kroimy w cienkie plastry. Paprykę czerwoną kroimy w drobne paski. Szczypiorek drobno siekamy.
Pieczywo kroimy i równomiernie smarujemy hummusem.
Na pieczywie układamy szynkę z kurczaka, następnie dodajemy pomidora, paprykę czerwoną oraz ogórka.
Posypujemy całość szczypiorkiem i podajemy. Część warzyw możemy ułożyć obok na talerzu i zjeść do kanapek.
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.