Kanapki z hummusem, wędliną i warzywami
Czy wiesz, że nie nie musisz używać margaryny ani masła jako “smarowidła” do pieczywa? Nasze kanapki z hummusem, wędliną i warzywami są tego idealnym przykładem! Wyrazisty, pełen wartościowych składników odżywczych hummus to perfekcyjna alternatywa dla masła, która smakuje świetnie w połączeniu z wędliną z kurczaka i świeżymi warzywami. Spróbuj koniecznie!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
358
kcal
Kalorie
16
g
Białko
13
g
Tłuszcze
52
g
Węglowodany
734
mg
Sód
12
g
Błonnik
Składniki
2
|
kromki chleba żytniego razowego
60 g
|
2
|
plastry szynki z kurczaka
20 g
|
0,5
|
sztuki pomidora
80 g
|
0,5
|
sztuki papryki czerwonej
85 g
|
0,5
|
sztuki ogórka
75 g
|
4
|
łyżeczki szczypiorku
20 g
|
6
|
łyżeczek hummusu
60 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
358
kcal
Kalorie
16
g
Białko
13
g
Tłuszcze
52
g
Węglowodany
734
mg
Sód
12
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Pieczywo smarujemy hummusem.
2
Układamy szynkę.
3
Posypujemy szczypiorkiem.
4
Jemy z warzywami.