Kanapki z focacci z prosciutto i mozzarellą

Kanapki z focacci z prosciutto i mozzarellą

Lubisz kuchnię włoską? Nasz przepis na kanapki z focacci z prosciutto i mozzarellą jest właśnie dla Ciebie! Podsuszana i wyrazista, wieprzowa szynka parmeńska łączy się tu z delikatną, kremową mozzarellą tworząc połączenie, któremu trudno się oprzeć. Całość dopełniają jeszcze rukola, soczyste pomidorki i oczywiście pieczywo – a konkretnie: aromatyczna focaccia z oliwkami i rozmarynem. Koniecznie wypróbuj, a zakochasz się od pierwszego kęsa!

160 min
Czas przygotowania
190 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Kanapki z focacci z prosciutto i mozzarellą
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Na wynos Na wynos
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

406 kcal Kalorie
22 g Białko
16 g Tłuszcze
42 g Węglowodany
1035 mg Sód
4 g Błonnik

Składniki
200 g
 focacci
5
plastrów szynki parmeńskiej
75 g
0,5
sztuki sera mozzarella
60 g
25 g
 rukoli
0,5
sztuki pomidora
80 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

406 kcal Kalorie
22 g Białko
16 g Tłuszcze
42 g Węglowodany
1035 mg Sód
4 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 160 min.
1

Focaccię przygotowujemy według przepisu: https://centrumrespo.pl/przepisy/focaccia-z-oliwkami-rozmarynem-i-skorka-z-cytryny/

2

Kawałek focacci dzielimy na parzystą ilość części.

3

Na połowie ilości kawałków foccaci układamy rukolę, plasterki sera, szynkę i kawałki pomidora. Składamy kanapki.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.