Focaccia z oliwkami, rozmarynem i skórką z cytryny

150 min
180 min
Poziom trudności: Łatwy
Oceń
(brak ocen)
Focaccia z oliwkami, rozmarynem i skórką z cytryny
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

448,5 kcal Kalorie
11,3 g Białko
10,0 g Tłuszcze
78,1 g Węglowodany
993,4 mg Sód
7,1 g Błonnik

Składniki
25
łyżek mąki pszennej
300 g
7
łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej
105 g
0,1
opakowania drożdży
10 g
1
szklanka zimnej wody
250 g
4
szczypty soli
1 g
2
łyżeczki skórki z cytryny
6 g
1
łyżeczka rozmarynu
3 g
2
łyżeczki oliwy
10 g
2
łyżeczki oliwy do posmarowania ciasta
10 g
2,5
garści oliwek
100 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

448,5 kcal Kalorie
11,3 g Białko
10,0 g Tłuszcze
78,1 g Węglowodany
993,4 mg Sód
7,1 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 150 min.
1

Składniki ciasta (mąka, drożdże, woda, sól) zagniatamy i odstawiamy na 30 minut. Po 30 minutach zagniatamy znowu, przenosimy do formy do pieczenia, najlepiej nieprzywierającej.

2

Odstawiamy ciasto na 2 godziny.

3

Ciasto polewamy oliwą z oliwek, układamy rozmaryn, skórkę z cytryny oraz oliwki.

4

Focaccię pieczemy przez 25-30 minut, w 220 stopniach, tryb góra dół.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?